Het is nu eenmaal een heikel punt: behandeling van chronische pijnklachten.
Ik heb jarenlang in de specialistische revalidatie gewerkt. Ook in mijn psychologiepraktijk en op persoonlijk vlak heb ik veel te maken (gehad) met chronische pijnklachten. Ik heb hierin veel meegemaakt, gezien en geleerd. Ik weet, dat er grote verschillen zijn tussen de mensen die met dit soort klachten te maken hebben. En dat er ook grote overeenkomsten zijn.
Sommigen willen zo snel mogelijk van de pijn af. Anderen weten niet hoe stevig ze hem moeten vasthouden. Voor de één een kwaal, belemmering en iets om te haten. Voor de ander een belangrijke les, uitvlucht, identiteit of comfort zone. Pijn neemt en pijn geeft.
In de reguliere zorg wordt er onderzoek gedaan naar je klachten en, als je geluk hebt, een diagnose gesteld. Soms wordt er echter geen lichamelijke oorzaak gevonden. Vaak zijn de behandelingsmogelijkheden die je worden aangeboden hoe dan ook zeer beperkt. Pijnstilling en pijnmanagement lijken de enige opties.
Terwijl er andere wegen te begaan zijn!
Chronische pijnklachten kunnen heel complex in elkaar zitten. Er is vaak sprake van onderliggende emotionele trauma's, een (te) grote gedrevenheid, overbelasting, angst en het niet volgen van de innerlijke wijsheid. Soms is het echter "slechts" een programma dat een update nodig heeft.
Medisch gezien kan men hier weinig mee. Voor artsen valt er bij chronische pijnklachten immers niets te "genezen". Er is geen sprake van continue (dreigende) beschadiging. De waarschuwingsfunctie van pijn is bij chronische klachten niet relevant (meer). En als het verdoven en uitzetten van de pijn (vaak met zeer ingrijpende middelen en methoden) onvoldoende of niet werkt, wordt men verwezen naar een fysiotherapeut, psycholoog of revalidatiecentrum om zo veel mogelijk grip op de klachten te krijgen, deze te accepteren, met de beperkingen om te gaan en zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren (ondanks en mét de klachten).
En dan komt zo iemand als ik... van oorsprong psycholoog... met de mededeling dat er zo veel meer mogelijk is. Iemand die met mensen in gesprek gaat en ze op die manier helpt zichzelf van de (vaak jarenlange) pijn te bevrijden. En die mensen helpt de pijnintensiteit te verminderen (meestal zelfs tot 0), zonder ingrijpen van buitenaf...
Er zijn mensen die hier heel enthousiast van worden en meteen een afspraak inplannen. Maar er zijn ook mensen die sceptisch reageren op mijn beweringen. En dat vind ik heel begrijpelijk! Ik bied immers een ongebruikelijke oplossing aan, de zogenaamde magische pil...maar niet iedereen gelooft in wonderen. Het sentiment is vaak: als geen van de artsen en therapeuten mij heeft kunnen helpen, hoe kan ik dan in hemelsnaam mezelf bevrijden van deze klachten? Ik wil niet nóg een keer teleurgesteld raken. En als het zo gemakkelijk is, waarom is dit niet algemeen bekend?
Ik begrijp het ook wel: als je al bij 3 specialisten bent geweest, zware pijnmedicatie gebruikt, sport, acupunctuur hebt geprobeerd en niets lijkt te werken, waarom zou een gesprek met één of andere Kinga uit Zuid-Limburg dan wel helpen?
Goede vragen allemaal. We kunnen daar natuurlijk op ingaan. Of we kunnen ons concentreren op het verspreiden van deze kennis en stoppen met onszelf de hoop en kansen op de bevrijding van chronische pijnklachten te onthouden.
In 1 gesprek met mij kan er namelijk veel gebeuren. Soms zijn meer gesprekken nodig. Hey, ik kan ook niet toveren ;)
Wat kunt u verwachten?
Ik ben opgeleid in diverse technieken die mij in staat stellen om met uw hele systeem (uw lichaam, onbewuste, bewuste) te communiceren, de boodschappen van uw onbewuste en uw lichaam naar u te vertalen en u te leren het zelfherstellend vermogen van uw lijf bewust in te zetten. Ik heb deze methoden succesvol toegepast op mijzelf en bij mijn cliënten. En wil ook uw gids zijn op weg naar bevrijding en een beter, gelukkiger leven met optimaal welzijn.
Ik weet namelijk al, dat u tot veel meer in staat bent dan u tot nu toe geneigd was te denken.
Mijn psychologische vaardigheden gebruik ik o.a. voor de nazorg, indien nodig en gewenst. Bijvoorbeeld als mijn cliënten na 20 jaar lijden en hun leven in het teken van hun pijnklachten stellen, ineens pijn-vrij zijn. Dat doet wat met een mens en vereist verwerking en aanpassing. Daarvoor kunt u ook bij mij terecht. Maar de pijn? Die is dan al weg.
U hoeft me niet te geloven. U hoeft nergens van overtuigd te zijn. Als u maar voor de mogelijkheid open staat en echt graag van de pijn af WILT. Dat is voldoende en geeft de grootste kans op slagen. Garanties zijn er nooit, maar wat heeft u te verliezen behalve de pijn?
Warme groet, Kinga.
Yorumlar