Rugpijn

Lage rugpijn, pijn in de rug door hernia of een andere lichamelijke aandoening, slijtage, pijn na een operatie, lichamelijk onverklaarbare pijn

De pijn waar het ooit allemaal mee begon...

Rugpijn kan enorm vervelend en zelfs invaliderend zijn, maar in de meeste gevallen is ermee te leven. En dat is ook wat zo veel mensen iedere dag doen: ze hebben ermee leren leven en gaan er zo goed mogelijk mee om.

Ook ik behoorde 18 jaar lang tot die groep. Totdat het me duidelijk werd waarom die pijn er eigenlijk zat. In bovenstaand filmpje vertel ik daar meer over.

Rugpijn wordt vaak geassocieerd met "zware lasten dragen", zowel lichamelijk als emotioneel. Met financiële zorgen, de rug recht moeten houden, een duwtje in de rug nodig hebben, ruggespraak of rugdekking missen, situaties of gebeurtenissen waaronder u letterlijk gebukt gaat. Of wellicht denkt u vaak: "ze kunnen me allemaal m'n rug op"!

Er is een scala aan mogelijkheden van achterliggende redenen en verklaringen die met rugpijn te maken kunnen hebben. Ook hier is het belangrijk om te kijken naar de precieze plaats van de pijn, de eventuele aandoening, de ontstaansgeschiedenis, enz. Kortom: uw persoonlijke, specifieke verhaal.

Wat zou het voor u betekenen om minder of misschien zelfs helemaal geen chronische rugpijn meer te hebben? Wat zou dat voor u mogelijk maken?

Ik wil daar heel graag een steentje aan bijdragen.