Search
  • Kinga de Wit

Artrose/Artritis: wil je dat mét of zonder pijn?

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een rare vraag. Maar dit is wel waar het om gaat: als eenmaal bekend is, dat je zo'n aandoening hebt, is het dan noodzakelijk dat je daar ieder moment van de dag aan herinnerd wordt met pijn?


Hoewel artrose en artritis wezenlijk van elkaar verschillen, is er bij beide aandoeningen sprake van aanhoudende pijn, ondanks dat er voldoende actie is ondernomen (naar de dokter gaan, diagnose stellen, aandacht aan besteden) en de lichamelijke oorzaak van de pijn bekend is. Met andere woorden: je wordt voortdurend gewaarschuwd voor dreigend gevaar waar je al lang en breed onderzoek naar gedaan hebt en dat bekend bij je is. 


Dit is te vergelijke met een brandalarm dat blijft afgaan, terwijl de brand al lang geblust is. Er is misschien wel schade en sprake van beperkingen, maar je hoeft niet iedere dag opnieuw herinnerd te worden aan het feit dat er brand geweest is, nietwaar? Bovendien verliest zo'n brandalarm zijn waarschuwingsfunctie als -ie continu staat te loeien, naast het feit dat het heel vervelend is om ermee te leven.

In dit geval is een update van het pijnprogramma nodig. Het lichaam moet nog het seintje krijgen, dat de situatie veilig is en dat het brandalarm uitgeschakeld kan worden. Een mooie manier om dit te doen is m.b.v. OldPain2Go®. Je gaat hierbij met je eigen systeem "in gesprek" om tot overeenstemming te komen in hoeverre de pijn(intensiteit) nog nodig is. Zonder medicatie of langdurige therapie.

Doorgaans ervaren mensen met artrose/artritis na een OldPain2Go® sessie verlichting van de pijn en vermindering van de stijfheid en ontsteking. Het lost dus niet de artritis zelf op, maar zorgt ervoor, dat je er (bijna) geen last meer van hebt!


Wil je ook de wonderbaarlijke samenwerking tussen lichaam en geest ervaren? Mail vandaag nog voor het maken van een afspraak!


Zorg goed voor jezelf en je dierbaren,

Kinga.7 views0 comments

Recent Posts

See All